Vilka är dina 64 ord för Suu Kyi?

3 06 2009

Rättegången mot Aung San Suu Kyi drar ut på tiden och domen väntas nu falla tidigast i nästa vecka. Trots att juntan med största sannolikhet sedan länge bestämt målets utgång, måste omvärlden nu tydligt visa att ett fängslande av Burmas oppositionsledare är helt oacceptabelt!

Inför Aung San Suu Kyi 64-årsdag den 19 juni har den globala kampanjsidan 64 for Suu lanserats. Där kan vem som helst lämna ett meddelande till stöd för Suu Kyi och Burmas övriga politiska fångar. Svenska Burmakommittén stödjer sidan och uppmanar alla att skriva några ord, ladda upp en film eller en bild för att visa solidaritet med Aung San Suu Kyi och det burmesiska folkets kamp för frihet och demokrati.

Lämna dina 64 ord för Aung San Suu Kyi på 64forsuu.org

På en veckas tid har nära nog 7,000 personer världen över lämnat sina personliga meddelanden, däribland många politiker och celebriteter. Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand är en av dem. Vi hoppas att fler svenska politiker, inte minst Fredrik Reinfeldt eller Carl Bildt som representanter för Sveriges regering, kommer att göra detsamma!


Åtgärder

Information
%d bloggare gillar detta: