Vi är politiska fångar

“Politiska fångar är inte brottslingar. De har bara stått upp för frihet och demokrati. Utan samtliga politiska fångars frigivning kan det aldrig bli fred och stabilitet i vårt land, men FN: s generalsekreterare måste kliva fram och visa starkt ledarskap i denna fråga. Med den här namninsamlingen vill vi visa för Ban Ki-moon att många människor världen över bryr sig om den här frågan.”

Tate Naing, fd politisk fånge och nu sekreterare för Assistance Association for Political Prisoners (Burma)

Free Burma's Political Prisoners!

Free Burma's Political Prisoners!

I Burma sitter idag fler än 2100 personer fängslade för att de direkt eller indirekt ifrågasatt juntans förtryck och vanstyre. Deras enda ”brott” är att de stått upp för frihet och rättvisa i ett totalitärt och genomkorrupt samhälle.

Bland de politiska fångarna finns oppositionspolitiker, demokrati-aktivister, studenter, munkar, advokater, komiker, journalister och bloggare. Alla bär de på unika historier, där mod utöver det vanliga utgör den gemensamma nämnaren.

Varje enskild politisk fånge förtjänar att uppmärksammas för sin kamp för förändring i Burma. Profilerna nedan får tjäna som exempel som tillsammans belyser både modets och förtryckets Burma.

Aung San Suu Kyi

Min Ko Naing, Ko Ko Gyi och Htay Kywe

U Gambira

Zarganar

Annonser

One response

30 06 2009
pia wåhlander

hej jag hoppas att alla fångar friges inom kort och att kampen för
frihet rättvisa och solidaritet kommer att hjälpa alla som är fängslade pga sina politiska åsikter vi isverige tar mycket för givet
men vi och hela världen vill förbättra dom männskliga rättigheterna
och att alltid kampen går vidar om en frihet att leva som vanliga människor med människor . livets nödtorft .livet är ingen dans på rosor men vi alla kommer att leva på hoppet om en bätte värld .som prästerna i kyrkan vi ber en tyst bön för dom vi tänker på i nöd sorg och glädje jag tar med mig dessa ord till kyrkans
över huvud dom som bestämmer över allting men ändå ingen ting.till sveriges biskopar och präster kvinnliga och manliga och att FN kommer att agera i frågan.
tack för ordet och ha det så gott ändå ..
ha en sköön sommar önskar vi i sverige…sweden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: